Diascia
Echviveria
Gerbera
Julerose
Kakatoo
Karpatklokke
Krokus
Perleblomst
Potterose
Primula
Påskelilje
Ranunkel
Sommernellik
Spansk margeritt
Stemor småblomstret
Stemor storblomstret
Svibel
Tulipan i potte
Tusenfryd
Våriris
Vårlyng
Gerbera, Karpatklokke og Ranunkel
Oppsummering
 

Kuldetesten er over for denne gang, og vi kommer derfor med en liten avsluttende evaluering. Det er lagt inn en sluttrapport på hver enkelt planteslag sin side. Det er veldig viktig å huske på at dette ikke er en vitenskapelig utprøving, til det er det alt for mange ukjente faktorer som ikke er tatt med. Denne testen kan i beste fall gi en pekepinn på hva de ulike plantene tåler. Det viktige arbeidet skjer i forlengelsen, når hageeiere, gartnerier og hagesentre selv prøver ut og får erfaringer.

Har noen av dere prøvd ut eller registrert noe omkring herdighet med disse eller andre planter, vil vi gjerne høre fra dere. Skriv det i tilfelle ned og send det til anders.nordrum@gjennestad.no

Den siste uka har det vært konstant høye natt- og dagtemperaturer, det blir derfor ikke lagt ut noen temperaturlogg for disse dagene.

Denne testens ubestridte vinnere er Småblomstret stemor, Ranunkel, Primula, Superpetunia, Tusenfryd og Karpatklokke (selv om den tapte seg i blomstring på slutten), men da er løkblomstene holdt utenfor.

 
Prosjektet Gjennestad Gartnerskole Samarbeidspartnere Oppsummering Webmaster Anne Widerøe